massage/cupping

 

Heerlijk, gemasseerd worden. Een moment helemaal voor je zelf. Wanneer je vermoeid of gespannen bent of wanneer je even lekker wilt genieten, dan is een ontspanningsmassage echt iets voor jou. Je huid en spieren ontspannen zich, worden opgewarmd en opgerekt Hierdoor word de doorbloeding gestimuleerd en kunnen afvalstoffen worden afgevoerd.

 

Cupping

is een massagevorm waarbij gebruik word gemaakt van siliconen cups. Deze cups "zuigen je huid vacuüm" en zorgen voor een betere doorbloeding van de huid en afvoer van ontstane gifstoffen (knopen, pijnlijke spieren). Tevens kan cupping zorgen voor verminderde striae en cellulitis. (onder aan deze pagina vind je meer informatie!) In het gezicht zorgt cupping voor vermindering van eventuele rimpels! Doordat je met cupping meer kunt bereiken dan met alleen een"hand massage" zijn er al snel resultaten te merken.

 

Je lichaam krijgt weer nieuwe energie!

AANBIEDING:

maand augustus, kennismaking cupping 45 minuten €30

 

kosten:

20 minuten    €25

30 minuten    €35

45 minuten    €45

60 minuten   €55  

 

keuze uit:

gezicht/hoofd/nek

rug/schouders

armen/handen

rug/benen

 

(of een gebied naar wens aan te geven)

*Voor de massage is er een kort intake gesprek om je wensen kenbaar te maken. Na de behandeling kun je nog even rustig bijkomen onder het genot van glaasje water of een kopje (kruiden) thee.

 

Cupping Therapie/massage

is een eeuwenoude techniek dat van oorsprong uit China komt en word gebruikt om blokkades op te heffen. In de oorspronkelijke cupping massage worden glaasjes door middel van alcohol verwarmd, waarna er warmte in de cup ontstaat. Hiermee kun je het cuppingglaasje dan vacuüm op de huid zetten. In de loop van de eeuwen is deze techniek steeds meer veranderd en de laatste decennia gebruiken we cups gemaakt van siliconen. Deze techniek is nu een hit bij de sterren en atleten in Amerika.

 

Na uitgebreid onderzoek hebben we ook in Europa een enorme meerwaarde in deze massagevorm gevonden. Cupping Massage is namelijk een erg goede manier om te genezen van pijnlijke en vaste spieren en om gifstoffen vanuit de dieper gelegen lichaamsweefsels naar de oppervlakte van de huid te trekken.

 

Hoe werkt een Cupping Massage


Cupping Massage wordt tegenwoordig gedaan met glazen, bamboe of siliconen cups die vacuüm trekken op je huid. Door deze zuigkracht wordt de onderliggende huid opgetild en in de cup gezogen. Meestal voel je een lichte tot krachtige sensatie in de omgeving van de cup. Cupping dringt diep door in de bindweefsellaag dat zich bevindt om de spieren en gewrichten. De cup blijft tussen de 1 en 15 minuten op zijn plek en gedurende die tijd voel je letterlijk ruimte in dat gebied komen.

Een andere manier is dat terwijl de cup vacuüm zuigt, in strijkingen wordt gemasseerd. Het bindweefsel onder de huid wordt op die manier losgemasseerd waardoor de doorbloeding op gang wordt gebracht om afvalstoffen- die je ervaart als stijfheid of pijn – af te voeren.

Cupping geeft een diepe ontspanning voor zowel bindweefsel- als spierlaag in het specifieke gebied. Daarnaast stimuleert cupping de algehele lichamelijke doorbloeding, je lymfesysteem, je zenuwstelsel en Qi, en je energiehuishouding.

Het werkt ook heel goed tegen cellulitus en striae.

Deze vorm van massage kun je niet met de hand bereiken!

 

Let op!

De therapeutische cupping massage is niet voor iedereen geschikt en is ook echt therapeutisch. Dit betekent dat je vooraf rekening moet houden met enige "bijwerkingen" die kunnen optreden en tot enkele dagen na de massage kunnen aanhouden. De huid wordt vacuüm getrokken om te doorbloeden. Hierdoor wordt bij een gezonde huid de huid na het verwijderen van de cup mooi rood. Echter hoe meer knopen, afvalstoffen etc. hier aanwezig zijn, hoe dieper de kleur kan worden: van dieper rood tot zwart. Dit is niet erg en geeft vooral de indicatie dat deze afvalstoffen vrij zijn gekomen op die plek. Wanneer je een partner hebt en je bent van plan deze massage te nemen, is het verstandig om je partner vooraf op de hoogte te brengen van de rode plekken die na een massage op de huid ontstaan. Deze vorm van massage is niet geschikt voor vrouwen die zwanger zijn en voor mensen met ziekten als trombose. In sommige gevallen geldt dit ook bij diabetici en mensen met een hoge bloeddruk.

 

Cupping Massage door Liscio
Bij Liscio werken we met siliconen cups in combinatie met een "oliemassage". Dit geeft een fijner gevoel dan de "glazen" cups en zorgt ervoor dat plekken niet te gekleurd worden. Plus het bevordert de doorbloeding door het hele lichaam zodat je je gifstoffen snel afvoert. Afhankelijk van het huidtype en conditie kun je de behandeling elke 7-10 dagen herhalen.

 

Een regelmatige massage zorgt ervoor dat je klachten worden verlicht.

 

 • stress- en spanningsklachten

 • burn-out

 • vermoeidheid

 • slapeloosheid

 • nek –en schouderklachten

 • hoofdpijn

 • buikklachten

 • restless leg syndroom

 • striae

 • cellulitus

 • spierkrampen