De behandeling

de voorbereiding, de behandeling en het resultaat

 

Het behandeladvies

  • Vier weken voor en tot twee weken na de behandeling niet in de zon, onder de zonnebank of zelfbruinende- crèmes gebruiken
  • We raden aan om minimaal 4 weken voor en tijdens het volledige behandelingstraject dat  u zich niet epileert of harst. Scheren of bijknippen kan wel.
  • Om goed te kunnen behandelen dienen de haartjes 1-2 mm lang te zijn
  • Als u een hele donkere of een zongebruinde huid heeft kunt u beter afzien van ontharen met IPL omdat u een  risico loopt op huidbeschadigingen. Dit word ten alle tijden beoordeeld door de behandelaar
  • Gebruik op de dag van de behandeling geen deodorant, parfums en huidlotions op het te behandelen huidgebied.
  • Geef de huid minimaal tot 2 dagen na de behandeling rust. Wees dus voorzichtig met sporten, sauna- en zwembadbezoek.
 

De behandeling

De behandeling wordt op een veilige en pijnloze manier uitgevoerd door een gediplomeerde IPL-specialist.

Eerst wordt het te behandelen huidgebied met gel gekoeld. Met series korte lichtpulsen wordt vervolgens de huid belicht. De iPulse werkt vriendelijk en veilig, doordat precies het juiste warmteprofiel aan de huid wordt afgegeven. Elke pulse duurt een fractie van een seconde en behandelt een groot huidoppervlak. Hierdoor zijn alle huidgebieden snel te behandelen. De meeste mensen die de behandeling hebben ondergaan, vergelijken het met het gevoel van een elastiekje dat tegen de huid tikt.

 

De haarcyclus

Haren groeien in verschillende fases (het zijn er drie), hierdoor heeft u meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Alleen haren die zich in de groeifase bevinden (fase 1) kunnen worden behandeld. De 3 fases duren circa 4-6 weken. Dat is ook de tijd die er tussen de behandelingen zit. Het is van te voren niet mogelijk aan te geven hoeveel behandelingen u nodig zult hebben. Dit hangt af van uw huid- en haartype. Liscio ontharen zal u daarover adviseren. U kunt natuurlijk zelf na elke behandeling beslissen of u verder wilt gaan. 

 

Het resultaat

Helaas is 100% definitief ontharen niet haalbaar, 98% is goed mogelijk. Gemiddeld heeft een vrouw 6-10 behandelingen (een man tussen de 8 en 12) nodig om het gewenste resultaat te behalen. Het kan zijn dat u door aanmaak van nieuwe melanine cellen 1x p jaar een herhalings- behandeling nodig heeft.